Autófényezés, hogy autója újjászülesen

Vannak akik arra gondolnak, amikor az autófényezés szót hallják, hogy az az autó polírozással való fényesítését jelenti, pedig ez az autófestés tényleges elnevezése. A autók fényezésén történő leggyakoribb sérülések a vagy parkolás közben, vagy valamilyen baleset, karambol során keletkezik.

Hívjon most és újjávarázsoljuk autóját
Mobil: 06-309-449-071

100_0376Autófényezés folyamata

Ahhoz, hogy a tökéletes és gyönyörű fényezést elérjük, elsőként kiváló karosszérialakatos munka szükséges, aminek során az egyengetésnek úgy kell megtörténnie, hogy minél kevesebb gitt felvitelére legyen szükség, majd ezek után következhet a minőségi előkészítés. Itt kapja meg a lemezfelület a megfelelő időben a megfelelő alapozást a korrózió képződés megakadályozása céljából. Az alapozás lépése rendkívül fontos, hiszen erre a rétegre kerül fel a minőségi festékbevonat.

Ha az alapozás nem üti meg a szükséges minőségi szintet, nem lesz meg a fényezéshez kellő tapadás. Ha az előkészítés tökéletesen lezajlott, és az autó átesett egy alapos vizsgálaton, kerülhet be az úgynevezett hőkamrás fényezőfülkébe, itt még a legfinomabb csiszolóanyagokkal kell elvégezni a felület tökéletes előkészítését, majd ezután következhet a gyári minőségű festékbevonat felvitele.

Egy gyári minőségi autófesték akár 35 000-nél is több színárnyalat kikeverhető. Jelenleg négyféle festéket használnak mind a gyártók, mind az autófényezők az autók festésére.
Az akril egy szintetikus kétkomponensű autófesték, ezzel a fényezéssel is szép színek érhetőek el, amennyiben felüllakozás történik utána.

Autófényezéshez használt anyagok és festékek

A metál fényezés hatását a festékbe kevert apróra darált alumínium szemcsék adják, ezt a bázisszínt kell felvinni először, majd ezután szükséges felhordani egy kétkomponensű lakkréteget is.
A gyöngyház fényezés lényegében egy gyöngyház hatású fényezés, a hatást a bázisfestékbe kevert rendkívül finom gyöngyház-pigmentek adják, amelyeket valódi kagylókból nyernek ki.
De létezik valódi, különleges gyöngyház fényezés is, ami a fény ráesési szögétől függően változtatja a színét, így adja meg teljesen egyedi, különleges hatását.

Amikor egy autó gyártásra kerül, a legelőször gyártott modellek fényezése során színkártyákat is fújnak. Ezeket megkapják a különböző festékgyártók, akik laborjaikban előállítják az ennek megfelelő festéket.
Az apróbb sérüléseket, karcolásokat, horzsolásokat és kavicsfelverődéseket hibajavítással egész jól kezelni lehet, szakember megfelelő előkészítéssel és ködöléses munkamódszerrel csodákat tud tenni, ezáltal elkerülhető egy egész elem újrafényezése.