Autójavítás Budapesten, megbízhatóság elérhető áron

Az autójavítás témakörét legalább három különálló szakmára lehet bontani, úgymint az autó mechanikus alkatrészeinek, például a motornak, kerékfelfüggesztéseknek a javítása, amit autószerelésnek hívunk.
A következő szakma a karosszériajavítás, ami alatta különböző gépjárművek karosszériájának, vázszerkezetének a javítását értjük. Végül pedig az autófényezést említenénk, ami az autó festését jelenti valamilyen sérülés kijavítása céljából.

Autójavítás szakmái

Az autójavítás témakörét legalább három különálló szakmára lehet bontani, úgymint az autó mechanikus alkatrészeinek, például a motornak, kerékfelfüggesztéseknek a javítása, amit autószerelésnek hívunk. A következő szakma a karosszériajavítás, ami alatt a különböző gépjárművek karosszériájának, vázszerkezetének a javítását értjük. Végül pedig az autófényezést említenénk, ami az autó festését jelenti valamilyen sérülés kijavítása céljából.

Karosszériajavítás

A karosszériajavítás során nem kis mértékben fontos a jó szerszámok használata, de ami igazán fontos, az mindig a jó szakember a megfelelő gyakorlati tapasztalattal.
Az autójavító vállalkozások a biztosítással járó teljes ügyintézést vállalják sérült autók esetén, ami pénzt és időt takarít meg az ügyfél számára.

A javításhoz szükséges árkalkuláció történhet a biztosító kárfelvételi jegyzőkönyve alapján, készülhet a sérülésekről készített fotók értékelése alapján, és természetesen személyes megtekintés után, és ezt újra lehet kalkulálni a biztosító kárszámítása alapján. Bármilyen javításra és beépített alkatrészre a gyártó által feltüntetett garanciát kell vállalni. Szélvédő cseréje, vagy javítása akár kisteher-, akár személyautóról is legyen szó, ugyancsak garanciával történik.

Fényezés

A fényezést általában vízbázisú festékkel fényezőkamrában célszerű végezni kedvező árakkal, a minőségre és élettartamra garanciát szükséges adni. Amennyiben az autójavító weboldalnak van kalkulációs programja, akkor az árajánlat kérése egyszerűen és gyorsan megtörténhet, ehhez az autónkhoz legközelebb álló típust, ezután megadni, hogy milyen alkatrészeket szeretnénk fényeztetni, ezt elküldve az árajánlat azonnal megérkezik.

Motorhibakód kiolvasás, diagnosztika minden típusra

Az autódiagnosztika segítségével minden egyes gyártmányra specifikusan lehet kinyerni a különböző hibakódokat. Az új autók már olyan szinten vannak elektronikus és számítógépes alkatrészekkel és rendszerekkel, hogy a hibák feltárásához ma már nélkülözhetetlenek ezek a speciális tudású szoftverekkel ellátott diagnosztikai műszerek. Ezekkel a magas tudású eszközökkel sokkalta precízebben lehet az adott hibát feltárni, minek köszönhetően nemcsak a javítás ideje csökkenthető, de elkerülhetővé válik több felesleges csere és javítás, ami az ügyfelek számára jelentős pénzmegtakarítást is jelenthet.

Komputeres futómű ellenőrzés és beállítás

A futómű beállításainak mérésére alkalmas műszer szinte minden autótípus helyes beállításait tartalmazza akár évtizedekre visszamenőleg. A futómű ellenőrzése olyképpen zajlik, hogy mind a négy kerékre felszerelnek egy elektronikus mérésekre képes fejet, ezek infrasugarakkal kommunikálnak. A aktuálisan mért személygépkocsi adatait beírják a komputerbe, az pontosan kiírja a gyár által megadott helyes értékeket, amit már csak össze kell hasonlítani az autón mért értékekkel és az esetleges után állításokat elvégezni.

Komputeres fékhatás mérés

Az autók fékhatásának mérése a hatóságok által is kötelezővé van téve, legalább két évente el kell végezni, és az autó csak megfelelő értékek alapján vehet részt a forgalomban. Ettől függetlenül sem szabad hibás fékberendezéssel közlekedni. A mérések szintén a gépjárműre jellemző adatok alapján történnek számítógépes görgős mérőműszerrel. Ha a mérés során hibás működést észlelnek, megállapítják a pontos hibát és megkezdődhet az állapot helyreállítása.

Komputeres lengéscsillapító mérés fontossága

A lengéscsillapítók helyes beállítása is elengedhetetlenül fontos, hogy az autóval biztonságosan lehessen közlekedni. A lengéscsillapítók a rugózás során keletkező túl nagy kilengéseket hivatottak lecsökkenteni, hogy a kerekek úttal való kapcsolata ne szűnjön meg lehetőleg a legkisebb mértékben sem, ugyanis ez előfeltétele az autó megfelelően stabil mozgásához, valamint a biztonságos fékezéshez. Ha autónk mozgásában bármilyen bizonytalanságot, illetve furcsaságot észlelünk, azonnal ellenőriztessük le szervizben a lengéscsillapítók állapotát.

Gumiabroncs szerelés és tárolás

Gumiszerelés esetén célszerű olyan céget választani, amely a gumiszereléssel összefüggő összes munkát vállalni tudja, a gumijavítástól a gumicseréig. A gumiszereléssel kapcsolatban is folyamatos fejlődés megy végbe a technológiák terén, ezért ehhez a szervizeknek és a dolgozóknak is megfelelően alkalmazkodniuk kell. Ha valaki nem tudja megoldani a téli és nyári gumi tárolását, azt a gumiszereléssel foglalkozó vállalkozások szakszerűen el tudják helyezni.

Kipufogó javítás, szerelés

Minden kipufogó javítást egy állapotfelmérés és ennek függvényében egy árajánlat adása előz meg. A kipufogó rendszer átvizsgálása emelőn történik, miközben a katalizátort és a lamdaszondát is alaposan megvizsgálják, a hiba, vagy hibák megállapítása után történik az árajánlat elkészítése, amely a legtöbb esetben ingyenes.

Amennyiben az ügyfél megfelelőnek tartja az árajánlatot, megkezdődhet a javítások végrehajtása. Az javítások elkészülte után újabb alapos ellenőrzés történik a felfüggesztések, tartók és természetesen a tömítések állapota felől.

Hozom – Viszem szolgáltatás

Azoknak, akinek nincs idejük az autójukat szervizbe vinniük, pláne arra, hogy megvárják, hogy az esedékes olajcserét és egyéb vizsgálatokat elvégezzék, vagy egyszerűen csak megengedhetik maguknak, hogy ilyen ügyekkel ne foglalkozzanak, találták ki a hozom – viszem szolgáltatást, amely abból áll, hogy a szerviz egy munkatársa elmegy egy adott címre, elhozza az autót, és ha a megrendelő kéri, akár vissza is viszi a megbeszélt címre. Ez a szolgáltatás egyébként csak pár ezres plusz költséget jelent az egyéb javítási költségeken felül.

Járműmentés bel- és külföldön

A sérült autók szervizbe szállítását akár ingyenesen is meg lehet oldani, ennek az esetek többségében az a feltétele, hogy az gépkocsira megfelelő biztosítás legyen kötve, és a kárügyintézés során a biztosítóra rá lehessen terhelni.

Autójavítás lényege a jó szakember

A karosszériajavítás során nem kis mértékben fontos a jó szerszámok használata, de ami igazán fontos, az mindig a jó szakember a megfelelő gyakorlati tapasztalattal.
Gumiszerelés esetén célszerű olyan céget választani, amely a gumiszereléssel összefüggő összes munkát vállalni tudja, a gumijavítástól a gumicseréig.
Az autódiagnosztika segítségével minden egyes gyártmányra specifikusan lehet kinyerni a különböző hibakódokat.
Bármilyen javításra és beépített alkatrészre a gyártó által feltüntetett garanciát kell vállalni.
A javításhoz szükséges árkalkuláció történhet a biztosító kárfelvételi jegyzőkönyve alapján, készülhet a sérülésekről készített fotók értékelése alapján, és természetesen személyes megtekintés után, és ezt újra lehet kalkulálni a biztosító kárszámítása alapján.

A fényezést általában vízbázisú festékkel fényezőkamrában célszerű végezni kedvező árakkal, a minőségre és élettartamra garanciát szükséges adni. Amennyiben az autójavító weboldalnak van kalkulációs programja, akkor az árajánlat kérése egyszerűen és gyorsan megtörténhet, ehhez az autónkhoz legközelebb álló típust, ezután megadni, hogy milyen alkatrészeket szeretnénk fényeztetni, ezt elküldve az árajánlat azonnal megérkezik.
A műanyag javítások során a sérült elemeket szintén garanciásan hozzák helyre.
Szélvédő cseréje, vagy javítása akár kisteher-, akár személyautóról is legyen szó, ugyancsak garanciával történik.

Az autójavító vállalkozások a biztosítással járó teljes ügyintézést vállalják sérült autók esetén, ami pénzt és időt takarít meg az ügyfél számára.